Rosa/svart med blommor

Här kommer bilderna på hur mina naglar ser ut just nu (och som de sett ut sedan i fredags):







Inspired by Robin Moses (robinmosesnailart.blogspot.com)

Som sagt, blomdesignen är inspirerad av min 'nagelidol' Robin Moses, men jag har ändrat färgerna och lite annat.
Det rosa nagellacket är 'Pink flamenco' från OPI och det svarta är Essie 'Licorice'. Blommor och blad är målade med akrylfärger.

Blågrönt med vita blommor

Godkväll! Idag har jag fixat naglarna på min modell. Det blev en blågrön nyans från OPI som heter 'Yodel me on my cell'. Blommorna och virvlarna är målade i silvrig och vit akrylfärg.









Mina favoritpenslar

Eftersom jag fick en fråga om vilka penslar jag använder mig av när jag målar mönster på naglarna, så tänkte jag passa på att visa ett par bilder på mina favoriter.
Här är de:



Från vänster: 'Dottingtools' (för att göra prickar), lång linjepensel, blandhårspenslar i storlek 6, 4 och 2/0, mårdhårspensel i storlek 0 (som jag klippt för att få den lite smalare), kortare linjepensel, flat pensel (som jag mest använder för att tvätta bort färg som kommit bredvid naglarna), runda och mjuka mårdhårspenslar för applicera glitter samt borsta bort det överflödiga och så till sist en solfjäderpensel.
Den kan ge rätt snygga effekter då färgen hamnar lite där den vill, så att säga. ;)
En bra pensel om man vill lägga till lite skimmer av en färg ovanpå en annan, utan att det tar över för mycket.



Närbild på 'mittenpenslarna' som syns på förra bilden.

Är det någon som har en annan fråga så får ni gärna ställa den. Det är bara roligt att svara på dem. :)

Blått med stjärnor och ränder

Det förra nagellacket satt så bra att jag inte det behövde bytas ut förrän idag. Den här designen var ingenting jag hade tänkt igenom innan, utan den bara blev till när jag väl satte mig för att måla.
Färgerna jag använt mig av är två blåa lack från Essie; 'Midnight cami' och 'Aruba blue'. Båda har lite skimmer i sig och är riktigt fina. Stjärnorna och ränderna är målade med vit akrylfärg.







Jag blandade de två blåa nyanserna genom att först måla en del av nageln med det ena och innan det börjat torka, målade jag med den andra färgen och försökte få en mjuk övergång från den ena färgen till den andra.
Dock lät jag det bli skarpare kanter på vissa ställen och alla naglar är unika.

Lilarosa med holografiskt guldglitter

Tyvärr höll inte det holografiska nagellacket alls lika bra som många andra lack jag provat. :( Så redan efter en dag i stallet hade det mesta nötts bort på flera av naglarna... Men men, nu fick jag ju en ursäkt att prova någonting nytt.

Idag testade jag lacket som jag fick i födelsedagspresent av min syster. Det är i en lilarosa nyans från Essie och den heter 'Jamaica me crazy'. Jag gillar den och den matchar nästan precis textilierna i min lägenhet. Haha! ;)
Guldglittret kommer från Make Up Store och det står 'Ufo' på burken.
Nu glittrar halva mitt hem, tack vare 'Ufo'! Men glitter är fint, så det gör inget.









Efter två lager med Essie-lacket, målade jag på lite hobbylim här och där. När det nästan var torrt så applicerade jag glittret med en mjuk pensel och med hjälp av en större, fluffig pensel så borstade jag bort överskottet. På med topplack och så var det klart!

Ganska enkelt och lite 'random', men ibland vill jag bara kladda och inte alltid pilla med minimala detaljer och extremt tunna penslar.

Holografiskt nagellack

Jag har länge velat testa något av de holografiska nagellacken som Make Up Store har och nu när jag fick några slantar jag fick i födelsedagspresent, bestämde jag mig för att införskaffa ett sådant.
Tillåt mig presentera 'Greta'. Hon ett silverlack som skiftar i regnbågens alla färger, beroende på hur ljuset faller på henne. ;)





Holografiska lack kan lätt krackelera och just idag ville jag inte ha den effekten. För att undvika detta så målade jag först två lager med 'Greta', så att det blev opakt. När jag sedan topplackade naglarna så började 'Greta' krackelera. Då topplacket var torrt, målade jag ännu ett lager med det holografiska lacket och sedan ytterligare ett lager topplack. På så vis syntes inte sprickorna som bildades första gången som nagellacket reagerade med topplacket och resultatet blev mycket jämnare.

Mörkrosa med blåa 'vågor'

Nu var det dags att uppdatera lite här. Jag har inte slitit så mycket på nagellacket jag haft de senaste dagarna så därför dröjde det lite innan jag gjorde detta.

Jag vet inte riktigt hur den här designen blev till, utan jag bara satt och lekte lite med två lack och lite vit färg och såhär blev det:







Nagellacken är de två nya jag fick från OPI. (Pink flamenco och No room for the blues) Det vita är akrylfärg och innan jag lade på topplacket så tryckte jag dit små paljetter i form av hjärtan. Dessa hjärtan skiftar i rosa, blått och grönt och jag tyckte att de passade in med färgerna jag använt. :)

Ljuslila naglar samt påskäggets innehåll

Ny dag och en ny färg på naglarna. Jag känner mig fortfarande naken och ynklig med så korta naglar, men de växer väl förhoppningsvis ut snart. Dagens nagellack är från Essie och heter Lilacism. Det är ett jättefint syrénlila cremelack ur Essies vårkollektion.







Strecken är gjorda med en smal pensel med långa strån. Det blir då lättare att göra en rak linje än om man har en pensel med korta strån.

Nästa sak jag tänkte berätta om är att jag fick mitt paket från OPI idag. :) Det innehöll två nagellack; det knallrosa 'Pink flamenco' och det ljusblåa 'No room for the blues'. Båda är cremelack.
Hudkrämen och nagelbandsoljan som följde med har jag redan hunnit testa och de verkar riktigt bra och luktar gott gör de också.
En liten bild:



Det kommer nog snart en design med dessa lack. Jag måste bara fundera ut något först. Nu kallar sängen snart på mig, så god natt! :)

Hallonröda naglar med silverprickar

Tyvärr fick jag kapa av alla naglarna idag då två av de längsta gick sönder i stallet och det såg dumt ut med bara någon enstaka lång nagel... :( Jag känner mig naken!
Nåväl, de numera väldigt korta naglar är målade i en nyans som jag tycker påminner om hallonsorbet.
Nästan så jag vill äta upp dem. ;)





Färgen heter 'Dusky Rose' och är av märket MaxFactor. Silverprickarna gjorde jag med Wet N' Wilds 'Silvivor'.

Jag fick även fixa naglarna på min mor idag, men hon var lite tråkig och ville bara ha en skir, ljusrosa färg med lite skimmer i. Det blev dock inga bilder på det. Men hon har lovat mig att försöka sluta bita på naglarna så jag kanske får måla något roligare på henne en annan gång. :)

Grattis till mig! ;)

Jag såg nyss att jag fått ett meddelande från OPI Sverige om att jag är en av vinnarna i deras påsktävling. De bad mig skicka mina uppgifter till dem samt välja ett av tre påskägg. Ägget jag har valt innehåller ett blått och ett rosa nagellack samt en handkräm och nagelbandsolja. Det var ungefär samma sak i de andra äggen, men jag är inte superförtjust i gula lack och i både de andra ingick det en konstig, gul nyans.

Mitt bidrag var ju detta:



"OPIs påskfavorit"

"GRATTIS GRATTIS Therése!!!
Du har visat OPI Nagellack att du är en riktig hejare på att måla påsknaglar och vi tycker du förtjänar ett härligt påskägg!"

Woho! Det värmde, för de senaste dagarna har varit rätt jobbiga med många motgångar.
Så, nu har jag skrutit lite, men det tycker jag att jag kan få göra den här gången. ;)

Cirklar och glitter i grått/silver

Nu har jag målat lite igen. John Blund har ännu inte behagat besöka mig för i natt så jag kladdade på naglarna och nu sitter jag här och försöker komma på hur jag gjorde.

Jag ber om ursäkt för att jag glömde göra rent nagelbanden från den färg som inte hamnade där den skulle. Det är en sak jag alltid brukar vara noggrann med, men tydligen inte idag. *skäms lite*
Men här är i alla fall bilderna:









Först målade jag hela nageln med ett minilack från MaxFactor. 'Deep grey' heter nyansen. Sedan blandade jag silvrig och svart akrylfärg till tre olika nyanser av silvergrått. Av dessa gjorde jag sedan cirklar i olika storlekar och lät de som gjordes av de mörkare färgerna vara ifyllda och de ljusa fick endast bli konturer.
Därefter målade jag på ett lager av OPIs 'Servin up sparkle' och resultatet tycker jag påminner lite om rymden.
Glitterlacket är riktigt fint och skimrar i regnbågens alla färger.

Svart/rosa krackelering

Än en gång är jag lite småsur över att jag inte lyckas få färgskiftningar etc på bild. Men men... Idag är mina naglar svarta och rosa i ett målat krackeleringsmönster. Jag har inte provat de där krackelerings/graffitilacken som finns att köpa, men min nagelkonstidol Robin Moses har gjort en variant som jag tycker ser både snyggare ut och som troligtvis är roligare att göra också. I alla fall för min del, eftersom jag älskar att måla detaljer och göra designerna mer personliga.

Inspired by Robin Moses:







Den sista bilden är på en tidigare design med samma rosa nagellack, men som visar hur lacket ser ut i solljus. Idag har solen gått och gömt sig så det var omöjligt att få till en lika bra bild.

Hur som helst, det svarta cremelacket kommer från Essie och heter 'Liqorice'. Det rosa är Lumenes 'Make impact'. Jag har dessutom lagt dit lite ceriserosa glitter för att det ska glittra lite extra, även om inte solljuset framhäver den lätt holografiska effekten.

Först målade jag ett lager med svart lack och sedan målade jag tipparna lite kantigt och ojämnt med det rosa nagellacket. Ovanför dessa kanter gjorde jag små 'skärvor' med rosa och sedan gjorde jag några hackiga linjer med svart akrylfärg, för att få det att se ut som krossat glas eller något åt det hållet.

Svart/genomskinlig vattenmelering över färgglad bakgrund

Lång rubrik till ett långt inlägg med bildbomb. Som kontrast till min senaste lackning, som var ganska mörk, ville jag ha något ljusare och mer färgglatt den här gången. Nedan följer en liten steg för steg-beskrivning av hur jag gjorde. Dock tog jag inte bilder på precis allting för då skulle det blivit väääldigt många bilder. ;)



1. Jag började som vanligt med att tvätta rent naglarna och smörja in dem med olja. Sedan torkade jag bort överflödig olja så nageln var torr och därefter lade jag på ett lager med nagelhärdare (Sally Hansen's 'Hard as wraps'), som även fungerar som baslack. Som synes målade jag sedan naglarna med det vita cremelacket 'French white' från Wet N' Wild. Två lager blev det, för det har en tendens att bli lite flammigt med bara ett lager.



2. Nu hoppade jag framåt lite. Här har jag kladdat dit lite färg från fyra minilack från L.A. Colors. Den blåa färgen heter 'Sea Siren', den gröna är 'Current', den gula 'Wavelength' och så slutligen den rosa som heter 'Lightning'. Jag har ibland målat över en färg med en annan, för att få mer färgskiftningar och mjukare övergångar mellan färgerna. Sedan tejpade jag fingrarna för att undvika att få så mycket nagellack på fingrarna när jag doppar dem i vattnet.



3. I en pappmugg med rumstempererat vatten droppade jag sedan ner lacken jag använde till själva meleringen. Det nagellacket som ser genomskinligt ut (China Glaze's 'Moonlight') är i själva verket mjölkvitt, men väldigt skirt. Essie's 'Liqorice' heter det svarta.



4. Med hjälp av en tandpetare ritade jag detta mönster i vattnet. Man får vara väldigt försiktig och bara precis nudda ytan, annars fastnar det onödigt mycket färg på tandpetaren och mönstret blir lite skevt.
När man sedan ska doppa naglarna i vattnet så är det viktigt att tänka på att hålla dem parallellt med vattenytan och (om man doppar flera naglar åt gången) se till att de doppas exakt samtidigt. Sedan använder man t ex en tops för att ta bort överflödigt nagellack ur muggen, för att inte förstöra mönstret. Därefter drar man långsamt upp naglarna ur vattnet.



5. Såhär såg två av fingrarna ut precis efter att jag tagit upp dem ur vattnet.



6. Färdig! Jag använde ett 'dotting tool' och gjorde några prickar på varje nagel med samma svarta lack som jag nyss använde i vattnet.





Det är svårt att få till bra bilder och lamporna reflekteras i det extremt glansiga topplacket, men nu vet ni hur detta gick till i alla fall!

'Kryssmönster' i rött, svart och vitt.

Hoppsan. Dryga sju timmar i stallet idag gjorde att min ena nagel gick av alldeles för långt ner för att det skulle vara ok. Aj. Smärta. I samband med att det lacket blev förstört under dagen så kom jag på att jag glömt lägga upp bilder på hur mina naglar sett ut de senaste dagarna.





Det röda Maybelline-lacket sprang jag på för någon vecka sedan för någon tia. De är inte i klass med typ Essie och OPI t ex, men för den pengen bryr jag mig inte om det bara sitter i några dagar och jag gillade färgen.
Nyansen heter i alla fall 'Red comete' och innehåller en massa små, små glitterkorn i rött och guld. Jag tror jag målade tre lager innan jag var nöjd med resultatet, för efter ett lager såg det mer rosa än rött ut.

Linjerna är målade med svart och vit akrylfärg och det sista jag gjorde innan topplacket lades på var att dutta på några prickar med det röda lacket i mitten på kryssen samt i de små trianglarna i kanterna.

Nu ska jag tvätta bort resterna av detta och återkomma med någonting annat. Nu är ju inte denna blogg speciellt stor, men ni få trogna läsare får gärna komma med förslag på vad ni vill se mig måla. Jag ska även försöka ta lite steg-för-steg-bilder någon gång medan jag, för er som vill se lite om hur det går till. Vore jag teknisk och hade en bra kamera och en assistent så kanske jag skulle filmat, men än så länge får det duga med bilder. ;)

Blåa blommor

Min kära modell har varit här idag och bytt ut vattenmelonsnaglarna mot brun-beiga naglar med blåa blommor.
Inspirationen är Robin Moses och hennes 'newsprint with antique flowers', men jag har gjort om den lite och gjort om blommorna lite samt skippat tidningstrycket och målat dit några noter istället.








(Inspired by Robin Moses. http://robinmosesnailart.blogspot.se/)

Först målade jag ett laget med ett vitt cremelack. Sedan blandade jag till ett par olika nyanser av brunt och beige (akrylfärg) som jag tunnade ut med mycket vatten. Med dessa målade jag i flera tunna lager över det vita. För att inte råka sudda bort det beiga när jag målade det andra, så lade jag på ett lager med topplack.
När det hade torkat, målade jag de svarta strecken och blommorna. Sist blev det ett par noter och sedan ett sista lager topplack.

Rosa med guldpärlor

Jag har hunnit med att måla naglarna en gång mellan detta inlägg och påskdesignen, men det glömde jag ta kort på. Dock var det bara enfärgat så det var inte så mycket att se ändå, även om lacket var fint. ;)

Nåväl, nu har jag i alla fall naglarna målade i två nyanser av rosa med guldstreck samt en accentnagel på varje hand där jag fäst några guldpärlor. Här är de:





Först målade jag den undre delen av nageln (diagonalt) med ett ljusrosa nagellack. Det heter 'Be fabulous' och är ett skimrande minilack från Lumene. Det mörkare lacket är 'Make impact' från samma kollektion som det ovanstående och innehåller en massa guldskimmer.
Sedan målade jag en guldfärgad linje mellan de rosa fälten och då använde jag mig av ännu ett minilack, denna gång från MaxFactor. Färgen heter 'Ivory'.
För att inte alla naglar skulle vara likadana, bestämde jag mig för att piffa upp det hela genom att sätta dit några guldpärlor på ringfingernaglarna. På med topplack och denna enkla, men (enligt mig) snygga design är färdig.
Tidsmässigt går en sådan här typ av design mycket fortare att göra än de pilliga varianterna med en massa små detaljer.

RSS 2.0