Shellac (Hot Pop Pink)

Hej!
 
Idag har jag varit på praktiken igen och den här gången exprimenterade vi med hybridlacket Shellac. Det är alltså en blandning mellan nagelgelé och nagellack, som härdas i UV-ljus och som sitter betydligt längre än ett vanligt nagellack. Mellan 2-4 veckor, sägs det att det ska hålla.
 
Vi började med att jag fick en manikyr och sedan fick jag mina naglar målade med Shellac-nyansen 'Hot Pop Pink'. Eftersom det tar lite tid när det ska härda mellan varje lager, så hann jag inte göra samma sak på min handledare. Det får bli nästa veckas uppgift, så istället lekte vi lite med Shellac på några tippar och testade att kombinera olika nyanser för att skapa nya. Tyvärr glömde jag ta kort på våra alster, men jag kom i alla fall ihåg att ta med mig kameran, så det var ju ett framsteg! Nästa gång kanske jag kommer ihåg att använda den också. ;)
 
Här kommer en bild på mina vääääldigt rosa naglar:
 
 
Förra veckan testade jag ju ett nagellack av märket LCN för första gången och jag tänkte bara nämna att det satt ganska bra, för att vara på mig. Efter 2-3 dagar så började det slitas lite längst ut på tipparna, men det var inga stora flagor så jag målade på lite annat lack (i en annan färg) på tipparna och så hade jag det ett par dagar till. :)

Praktik dag 2 (Manikyr och lackning)

Hallå hallå. Nu är jag hemkommen från dag 2 på nagelsalongen. Dagens lektion bestod av manikyr och lackning. Jag har ju experimenterat en hel del på egen hand, men nu fick jag alltså lära mig hur det går till "på riktigt".
Först visade handledaren på mig och därefter fick jag göra samma sak på henne.
Sedan plockade hon fram ett gäng olika magnestiska och krackerlerande nagellack, som vi lekte med på några lösa tippar. Jag har inga bilder på det, men fint blev det och roligt hade vi!
Det är ganska fascinerande att det går att få mönster på naglarna utan att måla så som jag gör i vanliga fall.
Nästa gång ska jag försöka komma ihåg att ta med mig kameran så jag kan visa lite hur det ser ut i salongen samt vad vi pysslar med när jag är där.
 
Här kommer i alla fall en bild på hur mina naglar blev efter dagens lackning:
 
 
Nagellacket är av märket LCN och jag tror att färgen heter 'Tropical Tulip'. Det är första gången jag provar ett lack av det märket, så det ska bli intressant att se hur bra det håller. Det var ganska lätt att måla med, men något av de krackelerande lacken (också från LCN) var lite segt i konsistensen och därför lite knepigare att använda och jag råkade kladda lite bredvid. ;)

Nagelpraktik och mina nuvarande naglar!

Hejsan!
 
Nu har jag blivit inspirerad att fortsätta lite här, då jag nu börjat min praktik/arbetsträning på en nagelsalong!
Det ger ju mig ännu en anledning att ha fina naglar då det kanske är fler personer som kommer att se dem. ;)
Hittills har jag bara hunnit vara där en gång och då planerade vi in vad vi ska göra de kommande gångerna.
Jag kommer börja praktiken med endast 2 timmar i veckan, eftersom jag varit sjukskriven länge och jag fortfarande inte mår bra. På fredag nästa vecka så ska jag få lära mig att göra en manikyr "på riktigt". Hittills har jag ju bara lekt lite hemma och aldrig fått reda på exakt hur det ska gå till.
 
Nu till mina naglar. Just nu har jag väldigt blåa naglar där jag använt mig av drag marble-tekniken, alltså en slags marmorering utan vatten.
Såhär ser de ut:
 
 
Nagellacken jag använde är 'Midnight cami' (svart/blå) och 'Aruba blue' (mörkblå) från Essie, 'No room for the blues' (ljusblå) från OPI och så Wet N' Wild-lacket 'Silvivor' (silver).
Som synes så har jag även en strassten och några glitterkorn på ett par av naglarna. :)
 

RSS 2.0