Vitt med glitter

Tyvärr lyckades jag bryta min längsta nagel igen igår, så på kvällen fick jag ta och fila ner övriga naglar (så det inte skulle se så konstigt ut) och passade även på att byta färg på dem.
Usch, jag känner mig stympad! 6-7 mm försvann när nageln gick av. :(

Nu blev det i alla fall ett vitt cremelack (Wet N' Wild 'French white') med vitt/holografiskt glitter (Wet N' Wild 'Halucinate'). Ett par bilder:






Gradering: ljusrosa till mörkrosa

Sådär, nu samarbetar min dator med mig en liten stund så nu kanske jag lyckas skriva ett inlägg. Egentligen skulle jag gjort ett inlägg igår kväll när jag bara hade det ljusrosa lacket på naglarna, men datorn säckade ihop så det blev inte så.

Gårdagens naglar (Wet N' Wild 'Tickled Pink'):



Då lacket börjat skavas av på någon av nagelkanterna (tyvärr håller inte fina naglar för heldagar i stallet), men jag inte orkade måla om dem helt och hållet, så bestämde jag mig för att använda en svamp och ett mörkrosa (rosa/lila) nagellack och dutta på så det blev graderat.
Efter det, la jag till som ett pärlband med silverprickar på varje nagel.
Resultat:





Det är alltså 'Tickled Pink' som bas och sedan svampat/graderat med Essies 'Jamaica me crazy'. Silverprickarna är gjorda med akrylfärg.

Blue wants to be a millionaire...

... är namnet på det nagellack som finns på mina naglar just nu. Det är från Wet N' Wild och är ett (väldigt) skirt holografiskt glitterlack. Jag tror jag behövde fem lager av det för att det skulle täcka hyfsat, men det är så tunt och torkar fort så det gör ingenting. Fin är det i alla fall och helt klart värt sina 59 kr. ;)
Eftersom det blev lite sent innan jag målade på detta, så tänkte jag försöka ta en bild i sol-/dagsljus imorgon.
Då kanske den holografiska effekten blir tydligare än på dessa bilder:






Regnbågsfärger med zebra/tigerränder

Här är dagens sista inlägg, så nu är jag ikapp igen. Det här är alltså vad jag har på naglarna just nu och som blev färdigt under kvällen.







Lite olika ljus och med och utan blixt. Det här var de bilderna som visade färgerna bäst. Designen är inspirerad av Robin Moses. Hon har gjort något liknande, men jag tror att hon då använde färgpigment/ögonskuggor istället för nagellack.
Lacken som jag använt är Wet N' Wild 'French white' (som bas för att få neonfärgerna att synas mer), China Glaze 'Cha cha cha' samt 'Sea siren', 'Wavelength' och 'Lightning' från L.A. Colors.

Ränderna är målade med svart akrylfärg.

Prickiga rosetter med stenar

Idag var nagelmodellen här för att bli av med sina flaggor och få någonting nytt att visa upp. ;)
Vi googlade runt för lite inspiration och hittade detta: http://weheartit.com/entry/28856611

Nu gjorde jag inte exakt som på bilden, men jag tänkte jag skulle länka till den eftersom jag snott idén därifrån.
Såhär ser min variant ut:





Det mörkrosa nagellacket är OPIs 'Pink flamenco' och det ljusrosa är 'Be fabulous' från Lumene. Rosetterna är målade med akrylfärg och prickarna är gjorda med 'Pink flamenco' och Wet N' Wild 'French white'.
Stenarna skimrar i lite olika färger beroende på hur ljuset faller på dem.

Rain check

Mina tankar har varit på annat håll den senaste veckan, men här kommer ett par uppdateringar.

Först ut är 'Rain check' från Wet N' Wild, som jag har haft de senaste dagarna. Jag orkade inte måla något mönster/dekorera naglarna den gången så det blev bara en vanlig lackning.
Såhär såg det ut:





Det här lacket är väldigt skirt, så det krävs flera lager för att få det täckande så att färgen inte blir så flammig. Tyvärr torkar det långsamt och höll inte så bra, men färgen är fin. ;)

Kapten Zoom... Eller nåt.

Rubriken ville inte riktigt infinna sig idag, så jag bad en vän om hjälp. Hon sa att mina naglar fick henne att tänka på galaxer och då tänkte hon "Galaxer i mina braxer", som Kapten Zoom sa. Tada, rubrik satt!
(Nejdå, jag är inte alls trött...)

Det som slutade som något rymdinspirerat, är målat med MaxFactors 'Dusky rose', Sally Hansens 'Platinum black' och OPI's 'Servin' up sparkle'. Först målade jag alla naglarna med två lager av den rosa färgen, sedan ett tunnt (och inte helt täckande) lager med det svarta (mörkgråa) lacket. Det är väldigt skirt och det rosa lyser igenom det. Därefter målade jag i lite mer rosa här och var där jag ville ha lite mer färgskiftningar och avslutade med ett lager med glitterlacket. Såhär ser alltså mina naglar ut just nu:









Röda rosor

Det här målade jag på mig själv igår, men har inte haft tid och ork att lägga upp bilderna förrän nu. Dessutom blev de flesta bilderna urkassa för att naglarna är så blanka att man ser min spegelbild i dem. *mutter*

I alla fall, jag började med att måla naglarna med två lager av Essies 'Forever yummie'. Därefter målade jag små rosor på ringfingernaglarna och sedan limmade jag på lite rött glitter.
Såhär blev det:





Rosorna är inspirerade av Robin Moses, som genom sina tutorials på youtube lärt mig en massa saker inom nail art!

Union Jack

Hallå hallå. Idag var min modell på besök och ville ha brittiska naglar, så det fick bli såhär:







Först målade jag tre av naglarna på vardera hand med Essies 'Aruba Blue', långfingernaglarna målades med Essies 'Forever Yummy' och ringfingernaglarna är Wet N' Wilds 'French White'.
De två senare är cremelack, men det blåa har en del metalliskt skimmer i sig. För att måla flaggan så började jag med att måla det vita med akrylfärg och en linjepensel. När det torkat, målade jag det röda. Det var väldigt pilligt, kan jag säga. ;)
Sist på med topplack och så var det klart!

Barbie-naglar

Ja, inte för att jag målat någon Barbiedocka på dem, men jag känner mig lite som Barbie med dessa rosa små naglar. ;)







Det är grått och regnigt ute och jag ville piffa upp naglarna och göra de lite ljusare än vad de var innan.

Först förstärkte jag några av naglarna med glasfiber och gelé. Det var första gången jag gjorde något sådant, men det gick fint och naglarna är mycket tjockare och hårdare nu, så jag tror de håller bättre. :)

Det ljusaste lacket är 'Pearly frost' från Isadora. Färgen är fin, men lacket vill nästan inte torka och det blir lätt flammigt och det är ungefär så som jag tidigare upplevt Isadoras nagellack, så det blir inga fler sådana för min del.
På tipparna har jag OPI's 'Princesses Rule!', som är ett väldigt skirt rosa lack med mycket skimmer i. Linjerna och blommorna på ringfingernaglarna är målade med akrylfärg.

Mörkt brungrönt med gulddetaljer

Idag var en sådan dag när jag bara målade något och inte tänke på vad jag gjorde. Jag är inte så nöjd med resultatet, men det är ju inte alltid man blir det...




Nagellacket heter 'Green bronze' och är ett minilack från MaxFactor. Det är någon slags mörk nyans som känns som en blandning mellan grönt och brunt och som har lite holografiskt guldglitter i sig. Säkert är det meningen att det ska vara bronsfärgat, men jag tycker det är för gult för det. Linjerna är målade med akrylfärg och på tipparna och som prickar lite här och var har jag glitterlacket 'The gold & the beautiful' från Wet N' Wild.

Gray's Anatomy

Efter dagens stallsväng var det bara Anki-nageln som fortfarande var fin, så jag målade om alla naglarna.
En blandning av att fantasin tröt lite och att jag har mindre roliga hostattacker, gjorde att jag skippade mönstermålning idag. Det fick bli enfärgat, i form av 'Gray's Anatomy' från Wet N' Wild, ett gråaktigt nagellack som skimrar lite och som skiftar färg mellan grått, grönt och lila beroende på hur ljuset faller på det.

Något sådant är ju svårt att fånga på bild, men jag har tagit några bilder i olika ljus och vinklar och jag tycker man ser lite skillnad i alla fall.









Anki

Idag har jag äntligen orkat bry mig om att måla om naglarna. Efter att ha legat sjuk i några dagar och roat mig med att titta på Anki och Pytte på youtube, så råkade det bli en Anki på ringfingernageln! :)







Först målade jag alla naglar med två lager av L.A. Color's 'Current'. Längst ut på tipparna, på alla naglar utom Anki-nageln, målade jag ett tunt lager med 'Cha cha cha' från China Glaze och därefter ännu ett lager med 'Current'. Detta för att 'Current' är en väldigt skir färg och jag ville inte att det ljusa ute på tipparna skulle synas och jag ville inte heller ha några skarpa kanter mellan de två gröna färgerna.

De ljusgröna strecken är gjorde med en linjepensel och väldigt utspädd akrylfärg.

Anki är målad helt med akryl och jag började med att måla ett par lager med vitt för att få det täckande. Sedan blandade jag till en tunn, ljusgrå färg som jag skuggade henne med. Det syns inte så mycket (framför allt inte där blixten tagit mitt i det vita), men det är små nyansskillnader om man tittar på det i verkligheten. När det steget var klart, lade jag på ett topplack. Då hade jag chansen att rätta till eventuella misstag i nästa lager utan att förstöra grunden.
Näbben och ögonen blev nästa steg och därefter målade jag konturerna med min tunnaste, minsta pensel och en väldigt utspädd svart färg. Efter ännu ett lager topplack så var jag färdig och resultatet ser ni ju ovan. :)

RSS 2.0