Påskdesign

Så, nu har det blivit dags för mig att delta i min första nagelkosttävling. Det är O.P.I som anordnar den på deras facebooksida och temat för tävlingen är påsk. Man skulle även använda sig av deras egna nagellack för att ha större chans i tävlingen.

Såhär ser mitt bidrag ut, men jag har inte bestämt vilken bild jag ska skicka in ännu:







Nagellacket är 'Princesses rule!' från O.P.I. Resten är målat med akrylfärger. Himla pilligt var det, men ganska roligt att göra och det ska bli spännande att vara med i tävlingen! :)

Regnbågsdesign

Ute är det grått och regnigt så jag ville ha en massa färg på naglarna. :)
Det blev en ljusblå bakgrund med regnbågar och vita moln.







'Skyfitsheaven' heter det blåa nagellacket från L'OREAL som jag använt till den här designen. Det täcker så bra så jag behövde bara måla ett lager med det. Både regnbågarna och molnen är gjorda med akrylfärg, men till molnen så spädde jag ut färgen extra mycket (med vatten) och målade flera tunna lager. Innan jag avslutade med topplacket så duttade jag på lite guldglitter i regnbågarnas ändar.

Nu känns det lite roligare att titta på dem när himlen ute är så grå och trist. ;)

Lila 'drag marble'

Jag var lite nere och uttråkad under eftermiddagen så mina naglar fick ändra färg igen. Nu fick det bli 'drag marble', som är melering/marmorering utan vatten.

Här  är resultatet:







Först målade jag ett tunt lager med det lila lacket ('Señorita bonita' från 'China Glaze'). När det torkat så lade jag på et tjockt lager av samma färg samt droppade en droppe vitt, svart och guldglitterlack vid tippen och ritade linjer i lacken för att få dem att blanda sig och nästan likna flames.

Man får vara väldigt lätt på handen när man drar med tandpetaren, för annars dras det med för mycket färg och det kan göra att det fläckvis inte blir någon färg kvar. Sedan gäller det att vara lite snabb och göra en nagel i taget så det inte hinner torka innan mönstret är färdigt. Om det är väldigt mycket lack på kanterna av nageln så är det bara att försiktigt hålla ett finger mot sidorna av tippen och dra bort överflödet.

Efteråt duttade jag dit lite prickar med hjälp av ett 'dotting tool' och det vita nagellacket.

Blåsippor

Mina rosa naglar höll sig fina i flera dagar än jag trodde, så därför kommer det inte någon uppdatering förrän nu. ;)
Jag har lite vårkänslor efter flera dagars sol och vårvärme så jag tänkte att jag ville ha vårblommor på naglarna.
Såhär blev de:



I dagsljus...



Lampa utan blixt



Lampa med blixt

Naglarna är målade med två lager av 'Silvivor' från Wet N' Wild. Det ser nästan ut som krom och har en jättefin lyster. :)
Sedan målade jag blåsipporna med en blandning mellan lila, blått och vitt i olika nyanser. Därefter la jag till det gula i mitten samt lite vita prickar i det gula och lite ut på kronbladen. För att det inte skulle se tomt ut runt blommorna, fick det bli några vita prickar där också. Först försökte jag måla blad och stjälkar, men det blev så kladdigt att jag tog bort det.

Det är en stor fördel med att måla med akrylfärger och inte bara med nagellack; du kan enkelt ta bort akrylfärgen med vatten (om den inte har torkat ännu) eller med någon form av alkohol. Sen ska man bara komma ihåg att toppa med ett genomskinligt lack så akrylfärgen förseglas och inte sköljs bort när man t ex tvättar händerna.

Rosa med glitter

Idag blev det knallrosa naglar med en massa glitter i olika storlekar och i alla regnbågens färger.
Jag känner mig lite som en rosa diskokula, måste jag säga. ;)
Tyvärr så är det ju riktigt svårt att fånga färger etc på bild så de ser ut som i verkligheten och idag blev utmaningen att försöka få med färgskiftningarna i glittret.





'Bubble gum' är namnet på det rosa nagellacket från Maybelline. Hittat i en fyndlåda för halva priset någonstans. De stora glitterflingorna är i grunden vita, men skiftar i alla möjliga färger. Synd att det inte syns precis hur mycket det egentligen skimrar och glittrar. Efter ett laget topplack för att vara säker på att flingorna satt fast, lade jag på ett lager av O.P.I's 'Servin' up sparkle'. Det är ett silverglitter med lite större hexagoner blandat med små, små runda korn och det är väldigt likt det andra glittret på sättet det reflekterar ljuset och skiftar i färg.

Rutor i ljusblått

Idag var en dum dag när jag inte orkat göra speciellt mycket... Trist, men tur jag har kommit på vad jag kan roa mig med när jag bara orkar sitta stilla. Det blev ett lite extra pilligt mönster i en ljusblå nyans som i vissa vinklar och ljus skiftar åt det lila hållet.
Såhär ser det ut:





Nagellacket heter 'Rain Check' och är av märket Wet N' Wild. Efter två lager av det så målade jag de blåa rutorna med akrylfärg. Med en liten pensel och en väldigt tunn, svart färg så målade jag konturerna runt rutorna. Därefter målade jag de sneda linjerna med en väldigt ljust blå färg och med samma nyans plus svart, målade jag de raka linjerna tvärs över nageln.
Det syns knappt, men ovanför den ljusblå linjen är det prickar i den mörkare blå färgen och lite, lite guldglitter.

Vattenmeloner

Då har dagens nagelmodell lämnat min provisoriska salong. (Dvs köksbordet i min lilla etta...)
Idag ville hon ha en design föreställande något ätbart och det resulterade i melonnaglar.
Tyvärr stämmer inte färgerna helt med bilderna, för den rödaktiga färgen är mer rosa/korallfärgad i verkligheten, men såhär ser de ut:





Sista bilden är den som återger den rosa färgen bäst men där ser de gröna nyanserna lite gråa ut istället.
Suck. Aldrig kan man bli helt nöjd med något. :P

Jag började med att måla alla naglarna med ett lager av 'Sparkle of joy' från Lumene. Färgen är som sagt var en slags rosa/korall och glittrar i guld, rött och lite lila. Sedan målade jag tipparna med Maybelline's 'Green miracle', som är en skimrande mörkgrön nyans. Det lacket är rätt tunt och genomskinligt, så det krävdes två lager för att få det att täcka någorlunda.
Efter det blandade jag till en ljusgrön akrylfärg och målade lite slarviga ränder på det mörkgröna för att det skulle likna melonskal. Sedan målade jag den vita linjen (också den med akryl) och till sist de små kärnorna.

Förhoppningsvis låter unga fröken bli att äta upp naglarna, fast hon sa att de såg goda ut. ;)

Jag återkommer troligtvis imorgon eller senare ikväll med en ny design på mina egna naglar. Hej så länge!

Rosa/svart leopard

Nu blev det leopard igen. ;) Syrran har precis fått naglarna målade och här kommer några bilder på dem:





Den rosa färgen heter Sorbet Gloss och är från Nivea. Leopardmönstret är målat med akrylfärg och sedan har jag använt lite cerisefärgat glitter här och där. :) Tidsåtgång totalt ca. 2 timmar, inklusive manikyr.

Det blir nog en uppdatering imorgon också då jag eventuellt har en till "målning" inbokad.

Leopardmönster i svart och guld

Ha! Lacket släppte från ett litet hörn av min ena pekfingernagel så nu fick jag en anledning att måla om dem. ;)
Imorgon kommer ytterliggare en ny design upp då min syster kommer hit för att leka nagelmodell.

Här kommer i alla fall två bilder på hur mina naglar ser ut just nu:




Guldlacket är ett minilack från MaxFactor. Det skimrar riktigt mycket! :)
Som vanligt när jag målat mönster så är det svarta leopardmönstret målat med akrylfärg. Jag gillar handmålade djurmönster bättre än t ex Konad, som är en typ av stämpel. Det ser så tråkigt ut om alla naglarna har exakt likadana prickar, för alla leoparder eller alla zebror har ju inte samma mönster...

Grön variant av franskt

Så, då ramlade orkidéerna av och naglarna blev gröna. Jag fick lite vårkänslor idag och längtar efter grönskan så det kändes som en bra idé att skynda på det hela lite genom att måla mig grön. ;)
Förresten såg jag årets första tussilagos idag. Tjoho! Vår!




Först målade jag ett lager med Essie's 'Mademoiselle'. Tipparna målade jag sedan med 'Cha cha cha' från China Glaze. Jättefin färg som blir toppen när den torkat, men tyvärr torkar det lååångsamt...
Sedan blandade jag till en liknande nyans med akrylfärg och målade en linje vid övergången mellan rosa och grönt. Ett ganska effektivt sätt att dölja eventuella småmissar. ;)
Prickarna gjorde jag med ett 'dotting tool'. Ni som sett mina tidigare inlägg har nog förstått att jag inte är så mycket för klassisk fransk manikyr. Färgglatt ska det vara! Men det här tycker jag är ett bra mellanting, eller vad man ska kalla det.

Rosa orkidéer

Klockan är mitt i natten och jag ligger sömnlös. Eftersom jag lyckades skrapa bort lite av nagellacket från en nagel idag så tyckte jag att jag kunde passa på att måla om dem nu. Så, här är resultatet:


Vänster hand

Vänster hand mot mörk bakgrund och med blixt

Höger hand

Jag blev inte helt nöjd, men så är klockan mycket och det var första gången jag ens försökte måla en orkidé.
Det skimrande ljusrosa nagellacket heter 'Princesses rule!' och är från O.P.I. Blommorna är målade med akrylfärg i nyanser av rosa, lila, rött och vitt samt lite guld i mitten av varje blomma. Jag kanske kommer på att jag vill lägga till någonting till designen imorgon när jag ser på den med andra ögon. Men nu blir det till att krama kudden och drömma om vad jag ska måla nästa gång. ;)

Irländska flaggan

Idag fick jag besök igen av min kära modell som så tålmodigt väntar på mig när jag sitter där och kletar runt med färgerna och försöker skapa något. Dagens variant blev i alla fall den irländska flaggan + ett namn på en artist.
Så nu är ett One Direction-fan lite gladare. ;)



Jag började med att måla hela nageln vit med 'French White' från Wet N' Wild. Det gröna och orangea är akrylfärg, för jag hade inget oranget lack och ingen grön som var i passande nyans. Även bokstäverna är gjorda med akryl och då med en guldfärg med lite svart i. För er som inte ser det så står det då Niall Horan på dem. ;)

Rosa med svart spets

Hallå hallå. Nu kommer två inlägg efter varandra med först gårdagens och sedan dagens design.

I går var jag i alla fall hos mina föräldrar och målade naglarna på min syster. Pappa skämtade och sa att jag skulle måla ett Ford-märke på hans naglar och sedan göra ett stort rött kryss över det. Detta p.g.a att min kära bil (Ford) klappade ihop och dog igår. ;(

Hur som helst, här är syrrans naglar:


Den rosa färgen är Sally Hansen's 'Rosy Posie' och spetsmönstret är målat med svart akrylfärg. Jag valde att göra ringfingrarna lite speciella och gjorde lite extra spets på dem samt satte dit en liten pärla. Vi blev båda nöjda med resultatet och syrran längtar efter att få skryta med dem på jobbet imorgon. Haha!

Blomdesign i brunt och guld

Det blir inte alltid som man tänkt sig... Jag hade tänkt ha kvar den förra designen på naglarna i en dag till, men efter disk, städning och stallbesök så var det inte lika fint längre. Så nu blev det något nytt!
Jag invigde ett (för mig) nytt lack från Essie. 'Decadent dish' heter det och det är mörkbrunt med ett rödaktigt skimmer.



Jag kände för att måla lite blommor idag också för att träna på att få till blombladen. Blommorna är målade med en guldig nyans av akrylfärg som jag blandat med lite brunt och svart. I mitten av varje blomma har jag duttat i lite, lite guldglitter.

I helgen blir det till att måla på andra människor istället för på mig själv. :)
Så det lär ramla in lite bilder här efter att jag hjälpt dem att få lite färg på tillvaron. Eller i alla fall på sina naglar. ;)

Vattenmelering i vitt, limegrönt och lila

Under eftermiddagen har jag exprimenterat med ett par nya färger genom att göra en vattenmelering.
Tanken med färgerna var att de skulle kännas lite våriga och att mönstret skulle vara lite huller om buller och att ingen nagel skulle vara en annan lik.



Ena handen. (Mot mörk bakgrund)



Andra handen. (Mot ljus bakgrund)

Färgerna jag använde mig av är Wet N' Wild's 'French white', China Glaze's 'Cha cha cha' (Limegrön) och China Glaze's 'Señorita bonita' (Lila).

Jag droppade nagellacken i en kopp med ljummet/rumstempererat vatten och ritade mönstret med en tandpetare innan jag doppade ner naglarna i det. För att undvika att få det mesta på fingrarna så tejpade jag på fingertopparna.

Tidigare designer del 6 (Abstrakt)

Här kommer tre stycken designer som jag skulle placera i kategorin 'abstrakt konst' då de egentligen inte föreställer något. Det är mest bara olika mönster som jag kände för att måla.



Här har jag målat med OPI's 'Yodel me on my cell' och målat lite virvlar eller grenlika mönster med ett guldlack från MaxFactor. Något namn ser jag inte på den flaskan, men det är ett jättefint minilack som skimrar och glittrar massor!



Detta turkosa lack är från L.A. Colors och heter 'Sea siren'. Ett minilack som inte kostade så många kronor och har bra konsistens och hållbarhet, men tyvärr en väldigt liten pensel som är ganska svår att jobba med. Jag föredrar oftast lite bredare penslar. Det svarta mönstret är målat med akrylfärg



Den här bilden togs en solig vårdag och tyvärr märkte jag inte då att solen reflekterades rätt mycket i lacket... Men men. Det är sådant som händer! 'Rosy Posie' är namnet på denna frostade, gammelrosa nyans från Sally Hansen. Mönstret är målat med vit akrylfärg.

Tidigare designer del 5 (Kanin och klöver)

Den första designen gjorde jag till alla hjärtans dag. Jag blev inspirerad av ett sött vykort jag såg på nätet och målade en liknande kanin.



Det mörkrosa lacket är China Glaze's 'Sexy silhouette'. Som många andra av mina nagellack är detta ett med lite skimmer i. Jag verkar ha en förkärlek till dessa. ;)
Kaninen, hjärtana och prickarna är alla gjora med akrylfärg.

Nästa variant skulle kunna passa för S:t Patrick's Day, men det är ju inte något vi brukar fira i det här landet. Däremot hade jag lite vårkänslor när jag bestämde mig för att göra världen (eller i alla fall mina naglar) lite grönare.



Grundfärgen är Essie's 'Mademoiselle' och varianterna på de franska tipparna är gjorda med Wet N' Wild's 'French white'. Alla gröna detaljer är målade med akrylfärg. Jag tycker det är roligt att göra naglarna olika, så de inte alltid ser lika dana ut. :)

Tidigare designer del 4 (Blommor)



Här använde jag ett favoritlack: Essie's 'Midnight cami', som är en väldigt mörk blå nyans som skimrar lite i blått, grönt och lila. Blommorna och de små krusidullerna är målade med akrylfärg i olika nyanser av silver. Jag gillade det det här mönstret då det var ganska lätt att göra och det blev väldigt snyggt. (Enligt mig i alla fall) ;)

Nästa blomvariant är i svartvitt:



Det vita är Wet N' Wild's 'French white' och det svarta är Essie's 'Licorice'. Rosorna och prickarna är gjorda med akrylfärg och ett dotting tool. (Finns det något svenskt ord för det?) Det är i alla fall ett verktyg med små kulor i ändarna som används för att göra prickar.

Tidigare designer del 3 (Spets)

Här kommer två stycken spetsliknande designer som jag gjort.
Den första är på en vän.



Det turkosa lacket kommer från L.A. Colors och heter 'Sea siren'. På det har jag målat spetsmönster med svart akrylfärg samt avslutat med lite silverglitter och en strassten på ringfingernageln. Det var väldigt pilligt att göra och jag tror inte att jag skulle lyckas få till de där tunna linjerna om jag försökte måla dem på mina egna naglar. ;)



Den här skimrande, nästan metallicblå, nyansen heter 'Aruba blue' och är från Essie. Mönstret är målat med silvrig akrylfärg och penslar i diverse olika former och storlekar.

Tidigare designer del 2 (Graderingar)

Jag har hittills gjort graderingar i tre olika färger. Alla är gjorda under 2012.

Den första varianten är i blått.



Där använde jag mig av Essie's 'Mademoiselle' och två nyanser av blå ögonskugga. (Som jag inte har något namn på då det är prover jag fick för flera år sedan)
Först har jag målat ett lager av 'Mademoiselle' och sedan blandat ögonskuggorna med genomskinligt lack och på så vis fått tre blå nyanser; en ljusare, en mörkare och så en som är en blandning mellan dessa två. Sedan har jag försökt skapa en övergång från ljust till mörkt och avslutat med ett lager av OPI's 'Servin' up sparkle'. Det är ett silverglitter med en blandning av lite större, hexagonformat glitter och små runda glitterkorn.

Nästa variant får från silver till blågrönt.



Även där har jag börjat med ett lager av Essie's 'Mademoiselle'. Den ljusa silverfärgen är IsaDora's 'Star glaze' och den blågröna nyansen är OPI's 'Yodel me on my cell'. Glitterlacket är samma som ovan.

Här kommer den sista varianten, som är det första jag gjorde på någon annans naglar. Innan hade jag bara lekt med mina egna.


Det ljusrosa 'nude-lacket' är desamma som innan och så även silverfärgen och glittret. Den lila färgen heter 'Grape... Set... Match' och är från OPI. Det skimrar och glittrar ganska mycket och är ett av mina favoritlack. :)
Ringfingernagelns svarta krusiduller är målade med akylfärg.

Tidigare designer del 1 (Julen 2011)

Den första delen i en serie inlägg om designer jag gjort innan jag kom på att jag skulle visa upp dem här.

Under julen 2011 såg mina naglar ut på detta vis:



Det röda lacket är China Glaze's 'Go crazy red'. Jättesnyggt och med mycket skimmer i. Snöflingorna är målade med vit akrylfärg och med små detaljer att ett silverlack. (IsaDora 'Star glaze')
Designen var relativt enkel, men ganska plottrig och krävde en hel del tålamod. Det var också mitt allra första försök med akrylfärg på naglar.


Första försöket till ett inlägg

Sådär. Nu har jag gjort någon jag aldrig trodde att jag skulle göra; skaffat en blogg. Anledningen är att jag kände att jag inte vill trakasera alla mina vänner på facebook med bilder och beskrivningar av mina små nagelkonstverk, utan låta de som är intresserade se bilder på det och läsa om det här istället.

Jag börjar med den senaste designen, som är inspirerad av Robin Moses på robinmosesnailart.blogspot.com.



Det ljusblå lacket heter Skyfitsheaven (nr 611) och är från L´ORÉAL. Blommorna och bladen är målade med akrylfärg och sedan har jag ett genomskinligt topplack över för att försegla det hela. Tidsåtgång ca två timmar.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0