Olika nyanser av grått

Det jag har på naglarna just nu är en design inspirerad av Robin Moses och är en slags gradering av olika gråa och silvriga nyanser. Dock lyckades jag inte lika bra och jag är lite avis på hennes fina glitter och pigment, samt nagelmodellens tjusiga naglar, men såhär blev det:
 
 
Först målade jag alla naglar med tre lager av Wet N' Wild 'Silvivor'. Med hjälp av en långsmal linjepensel (eller vad man nu kan kalla det för) målade jag diagonala linjer med vit, svart och silverfärgad akrylfärg i olika blandningar och nyanser. På med lite glitter (silver och svart) och topplack, så var det klart!
 
Tyckte jag då. Dagen efter kom jag på att jag ville ha några stenar på ringringernageln, så då satte jag dit tre stycken där. Tyvärr är jag som alltid en usel fotograf med usel belysning och mindre bra kamera, så jag lyckades inte få någon bra bild där stenarna syns. Ni får helt enkelt hålla tillgodo med denna, även om den är lite suddig:
 

Rosa med mönster

Tidigare i veckan var jag på studiebesök i en nagelsalong och det var väldigt svårt att slita sig därifrån.
Tjejen som jobbade där hade sååå många spännande saker, framför allt i sin "glitterlåda". Jag har nog aldrig sett så mycket fint glitter i olika färger, former, storlekar etc. :D
 
Dagen till ära hade jag målat detta på mina naglar och det blev nageltjejen väldigt imponerad av, särskilt när jag sa att jag målar med båda händerna. ;)
 
 
 
Hon fick även se några av mina tidigare designer och det var roligt att få beröm från en som jobbar med detta. Dock gör hon inte så mycket designer på fri hand, eftersom det är rätt tidskrävande, men man kanske skulle bli praktikant och ta över lackningen och dekoren hos henne ett tag? ;)
 
Det rosa nagellacket är från Revlon och heter 'Temptress'. Först trodde jag att det var ett cremelack, men det är liiite silveraktigt skimmer i det även om det inte syns. Mönstret är målat med min smalaste, pyttelilla pensel och rosa akrylfärg utspädd med mycket vatten. Ju tunnare färg, desto lättare att måla tunna linjer.

Essie 'Dive bar'

Rubriken är alltså namnet på det nagellack som för tillfället pryder mina naglar.
Jag har endast det, då jag inte hade tid att göra något speciellt sist jag målade dem och dessutom tycker jag lacket är så fint i sig så det gör inget. :)
 
Det är i alla fall ett duokrom-lack som skiftar mellan blått och grönt, men som vanligt var det supersvårt att fånga färgskiftningarna på bild, så ni får hålla tillgodo med dessa bilder:
 
 
 
Tillägg:
 
Nyss testade jag att måla på ett lager av Zoya 'Maisie' ovanpå Essie-lacket. 'Maisie' är ett genomskinligt (med en svag, blå nyans) lack med blågröna glitterflagor i. Såhär blev det:
 

Grattis, älskade mamma!

Min mor (som är världens bästa, ifall ni inte visst det), fyllde år för några dagar sedan och en av presenterna hon fick var manikyr + lackning. Tidigare har hon varit lite feg när det gäller färgval och inte velat bära nagellack som syns, men nu ville hon skryta lite för sina arbetskamrater då hon lyckats spara ut naglarna så de var lite längre än vanligt. :)
(Förrutom någon stackars nagel som fick för sig att gå av någon dag innan jag målade dem...)
 
Lacket hon valde var MaxFactors 'Dusky Rose' och till det ville hon ha lite svart mönster på ett par av naglarna, samt ett par strasstenar.
Resultat:
 
 

"Funky French" med guldtippar och lila detaljer

Nu kommer tre inlägg i följd med mina senaste bilder.
Först ut är då detta, som är en variant av fransk manikyr:
 
 
 
Det ljusrosa lacket är från Essie och heter 'Sugar Daddy', det guldfärgade är från Revlon och bär namnet 'Gold Coin' och det lila är målat med akrylfärg. Jag älskar verkligen guldlacket! Det har en jättefin lyster och är inte sådär skrikigt gul/rödaktig som en del andra guldfärger är. Den här nyansen drar snarare lite åt silverhållet.
 
Om ni ser att det lyser igenom en annan färg på tipparna så är det för att de först var målade i en typ laxrosa nyans, men den blev så ful mot min hudton så det tänker jag inte visa bilder på. Jag var väldigt snabb med att måla över det när jag insåg hur fel det blev. ;)

RSS 2.0