Marmorering utan vatten

Idag hade jag äntligen tid och ork att göra något åt mina egna stackars naglar, som tappade lite av färgen redan för ett par dagar sedan. Dock har jag fokuserat mer på att hjälpa andra och jag orkar tyvärr inte så mycket som jag skulle vilja. Jaja, nu är det gjort i alla fall och jag har vinkat hejdå till Hello Kitty.
Istället är det nu denna design som pryder mina naglar:





Det är en teknik som på engelska kallas 'drag marble' och alltså är en slags marmorering som görs utan vatten.
Såhär gjorde jag:

Först valde jag ut tre stycken nagellack. (Maybelline 'Bubble gum', China Glaze 'Señorita bonita' och Wet N' Wild 'French white')
Sedan målade jag ett tjockt lager med den rosa 'Bubble bum' och droppade därefter på en droppe av de andra lacken på nageln och innan något av lacken hunnit torka, drog jag försiktigt runt en tandpetare i lacket för att skapa mönster. Det här är alltså något som man får göra på en nagel i taget, för annars hinner lacket torka och då fungerar det inte.

När det sedan var torrt så duttade jag dit några vita prickar, innan jag avslutade med ett topplack.

Amerikanska och brittiska flaggan

Nästa tjej ville ha flaggor som motiv på sina naglar. Det blev den brittiska flaggan på ena handen och den amerikanska på den andra.





Som bas för 'Union Jack', använde jag 'Aruba blue' från Essie. På den andra handens naglar så grundade jag istället med ett par lager av Wet N' Wild 'French white'. Resten av flaggorna är målade med vit, röd och blå akrylfärg.
Damen verkade nöjd i alla fall och jag tackar och bockar. Det är roligt att göra folk glada genom att göra något som man själv tycker är roligt! :)

Blått med vita prickar och ankare

Igår målade jag naglarna på två tjejer och här kommer bilderna på den första av dem.





Efter att den vanliga proceduren med filning, putsning och baslack, målade jag alla naglarna med två lager av Essies 'Aruba blue'. Med hjälp av ett speciellt verktyg ('dotting tool') så gjorde jag prickarna. Till det använde jag mitt vita cremelack 'French white' från Wet N' Wild. På tummarna fick det bli ankare istället för prickar, men ankaret är gjort med akrylfärg istället för nagellack.

Ljusblått med vit spets och strass

Idag har jag roat mig med att se till att en tjej fått snygga naglar inför sin skolavslutning.





Använt material:

- Kort modell av Depends omålade lösnaglar
- Baslack
- Wet N' Wilds 'Blue wants to be a millionaire' (med holografiskt glitter i)
- OPIs 'No room for the blues' (cremelack)
- Vit akrylfärg
- Diverse penslar
- Iriserande strasstenar
- Topplack

Efter att lösnaglarna satt på plats och var målade med baslack, målade jag alla naglarna med tre lager av 'Blue wants to be a millionair'. När det var torrt, målade jag tipparna (lite snett) med OPI-lacket. Därefter målade jag spetsmönstret och ränderna med akrylfärg, fäste stenarna med lite baslack och avslutade med ett tjockt lager topplack, för att hålla allt på plats. Det var väldigt pilligt, men det är ju det jag gillar. ;)
Tidsåtgång ca. 3 timmar.

Hello Kitty!

Igår kväll målade jag om naglarna igen och denna gång blev det en liten Kitty. Först målade jag ett par lager av Make Up Stores 'Greta', som är ett holografiskt lack i en ljus silvernyans. Sedan tog Kitty form på min ringfingernagel och runt den nageln målade jag sedan en röd kant. Med samma röda färg, målade jag till sist en "röd tråd" över de andra naglarna.





Jag är glad att jag lyckades fånga 'Greta's holografiska effekt på bild. Det är superfint med färgskiftningarna som går i alla regnbågens färger. :)

Rosa med ränder

Idag pryder ännu ett Wet N' Wild-lack mina naglar, nämligen 'How I Met Your Magenta'. Det är ett skirt, knallrosa lack med mycket guldskimmer i. Av någon anledning började jag tänka på Nasse när jag såg hur lacket såg ut på nageln, så jag fick för mig att måla dem tvärrandiga med en annan rosa nyans. Detta gjorde jag dock med akrylfärg. Så nu har jag något som påminner mig om små Nasse-kroppar. ;)
Nästa steg blir väl att försöka måla Nasse himself, men det får nog bli en annan gång.


9.0.2.1.Orange...

... är namnet på det nagellack som pryder mina naglar för tillfället. Jag har varit trött som en jag-vet-inte-vad den senaste veckan, så jag orkade inte göra något roligare. Men det kommer en annan dag!
9.0.2.1.Orange är ett oranget (nähä?), skirt lack med en massa guldskimmer i. Som de andra lacken ur denna kollektion från Wet N' Wild så är det väldigt lättarbetat och torkar snabbt.

Ett par bilder:






Silverblommor på svart bakgrund

Idag har jag roat mig med att hjälpa en tjej att fixa naglarna inför ett skolprojekt. Hon gav mig denna bild som inspiration och detta blev resultatet:







Det svarta nagellacket är Essies 'Liqorice' och jag målade två lager av det, för att få det helt täckande. Sedan målade jag dit blommorna med akrylfärger i vitt och silver. Strecken och prickarna kom dit efter det och till sist satte jag dit en liten sten i mitten på de hela blommorna på tumnaglarna.

Jag hoppas att det får godkänt i skolan. ;)

Lila/rosa och svart (diagonalt)

Tillåt mig att presentera ännu en ny favorit; 'Hannah Pinktana'! Det är från Wet N' Wild och är ett lila/rosa, skirt lack med massor av småkornigt, holografiskt glitter. Nagellacket är väldigt lätt att jobba med och torkar fort! Dessutom tycker jag att det är roligt att använda dessa skira lack, då man även kan använda dem över något annat lack och få rätt fina effekter av det.
Den här gången gjorde jag just så. Jag började med att måla alla naglar med tre lager av 'Hannah Pinktana'. Sedan målade jag diagonalt med ett svart cremelack (Essies 'Liqorice') så att den övre delen av naglarna blev svarta. Innan jag målade på topplacket så fick det bli ännu ett lager med 'Hannah Pinktana' så att det svarta också fick glitter på sig.








Neonrosa

Ja, det är rosa. Nej, det är inte oranget. Kanske att det är lite åt korallfärgat, men min kamera vägrade fånga det här nagellacket så som det verkligen ser ut. Lacket heter i alla fall 'Lightning' och är från L.A. Colors. Det är ett minilack som kostade ca. 15 kr. Jag har flera andra sådana minilack i andra nyanser och jag tycker definitivt att de är prisvärda. ;)
Kvaliteten är helt ok, trots att de är billiga.

Såhär ser det då nästan ut. Haha!





För att få neonfärgen att synas ordentligt så grundade jag med ett vitt cremelack. Därefter duttade jag på det rosa med en svamp. Mest för att penseln är väldigt liten och svår att måla med, men också för att få lite struktur. På tipparna har jag målat lite glitter. (Wet N' Wild 'Halucinate')

RSS 2.0