"Omvänd" fransk manikyr med rosa strass

Med detta menar jag att den största delen av nageln är vit och bara en liten del är rosa. Men eftersom mina naglar är ganska olika långa, så hade det sett lite konstigt ut om jag bara målat längst ut på tipparna.
Därför valde jag att göra såhär istället:
 
 
 
Jag började med att måla alla naglarna med två lager av 'Break the Ice' från Wet N' Wild. Det är ett skirt, vitt lack med en massa skimmer i. Därefter målade jag det rosa och till det använde jag ett lack från Revlon som heter 'Sheer Rose' (som jag hittade billigt på Rusta, av alla ställen). Det blev lite för mörkt, tyckte jag, så jag målade över det en gång med det vita lacket och fick fram ovanstående resultat. För att piffa till det lite extra, satte jag dit några rosa strasstenar på ringfingernaglarna.

I need a refresh-mint...

... Heter detta nagellack från Wet N' Wild.
 
 
Det ska nog föreställa mintgrönt, men det är med åt det blåa/turkosa hållet, tycker jag. På amerikanska bloggar och liknande så beskrivs den som "light teal". Har vi ens ett namn för en färg som är mitt emellan grönt och blått men som inte är lika skarp i färgen som turkosa nyanser ofta är? Hmm. Tål att tänkas på...
 
Hur som helst så gillar jag denna nyans och Wet N' Wild är ett av mina favoritmärken. Tyvärr är penseln rätt värdelös.Visst gillar jag breda penslar och att man inte behöver dra så många drag med dem för att täcka hela nageln, men den här är för tjock, har för styv borst och har alldeles för runda hörn. Någon dag ska jag försöka komma ihåg att ta lite bilder på olika penslar från olika tillverkare, så får ni se vad jag föredrar. ;)

Vattenmelering i rosa, svart och silver

Nu har jag varit usel på att uppdatera igen... Men här kommer ett par inlägg om vad jag haft på naglarna den senaste veckan.
 
Först ut är då detta, en vattenmelering/marmorering/water marble eller vad man nu vill kalla det.
 
 
 
Min favoritnagel den här gången blev nog höger långfingernagel. :)
 
Jag började med att måla alla naglarna med ett lager av ett vitt nagellack (Wet N' Wild 'French White'), för att sedan tejpa runt naglarna och plocka fram övriga saker jag behövde, så som en mugg med rumstempererat vatten, hushållspapper, tandpetare/coctailpinnar, tops och nagellacksborttagning. Nagellacken jag använde mig av var OPI 'Pink Flamenco', Wet N' Wild 'Silvivour' och Essie 'Liqorice'.
 
Jag doppade en eller två naglar i taget (tumme + lillfinger, pekfinger + långfinger och sedan ringfingret för sig).

Mörkgrått med eldflammor

Detta är den andra designen jag bar under bloggpausen, som jag har bilder på. Sedan var det nog bara enfärgat med sådana lack som jag redan visat upp här, så det blev inga bilder på dem.
 
Hur som helst. Tekniken jag använde när jag gjorde detta är en form av marmorering utan vatten. Först målade jag en nagel med ett tjockt lager av Sally Hansens 'Platinum black' och sedan droppade jag på en droppe av rött, orange och gult och ritade mönstret i lacket med en tandpetare. Därefter tryckte jag ena fingret mot sidorna på nageln för att ta bort överflödigt lack. Sedan fick det torka innan jag lade på ett lager med topplack.
Färgerna som jag använde till eldflammorna var: 'Go crazy red' (China Glaze), '9021Orange' (Wet N' Wild) och 'Wavelength' (L.A. Colors).
 

Ljuslila med glitter

Bara för att jag hade en bloggpaus ett tag, betyder det inte att jag inte målade mina naglar under tiden. ;)
 
Här kommer bilder på en av designerna:
 
 
 
Det ljuslila nagellacket är Essie 'Lilacism' och glitterlacket är från Wet N' Wild och heter 'Halucinate'.
Inte så avancerat, för jag hade lite ont om tid, ork och inspiration vid det här tillfället. Men jag tycker ändå att det blev ganska snyggt. ;)

Fjordhäst

Några ridlägerbarn ville att jag skulle måla en fjording på mina naglar inför deras avslutning/uppvisning. Så det gjorde jag. Dock blev det bara på en nagel, för det var lite för pilligt och tidskrävande för att jag skulle orkat göra det på alla naglar och/eller med "fel" hand.
 
Här är i alla fall min lilla fjording:
 
 
 
Det blåa nagellacket är Wet N' Wild's 'Blue wants to be a millionaire', ett av mina favoritlack. :)
Fjordhästen (och hovspåren) är målade med akrylfärg. Själva fjordingen tog nog drygt en timme att måla och jag fick använda tunn färg och väldigt små penslar för att få dit detaljerna. Den blev ganska söt, tycker jag. :)

Limegrönt med mönster och guldglitter

Den här designen har jag haft på naglarna i flera dagar, innan jag målade om naglarna i eftermiddags:
 
 
 
China Glaze 'Cha cha cha', en knallgrön färg som livar upp lite nu när det varit så grått och regnigt ute. ;)
Mönstret är målat med akrylfärg och jag har målat på lite guldglitter lite här och där. Glitterlacket är från Wet N Wild och heter 'The gold and the beautiful'. Själva designen är inspirerad av Robin Moses. (robinmosesnailart.blogspot.com)
 
 

Lila blommor med glitter

Nu har jag slarvat med uppdateringen igen. Men detta är i alla fall vad jag har på mina naglar just nu:
 
 
Detta blålila nagellack, med svagt holografiskt skimmer, är från Viva la Diva. Jag hittade det i en fyndlåda för 12 kr! (Ordinarie pris ca 50 kr) Det är första gången jag provar ett lack av det märket, så det ska bli intressant att se hur pass bra det sitter. Konsistensen var bra, men penseln var ingen höjdare och det tog tid för lacket att torka.
 
Hur som helst, ringfingernaglarna är målade med både det lila lacket och ett ljusrosa transparent lack från Essie. ('Sugar Daddy') Blommorna och prickarna är gjorda med akrylfärg sedan avslutade jag med lite glitter  (Wet N' Wild 'Halucinate') och topplack.

Regnbågar

Det råkade visst bli en liten bloggpaus pga att det hänt lite väl mycket annat i mitt liv den senaste tiden. Men men, jag har i alla fall inte slutat att måla naglar. ;)
Här kommer mitt senaste "konstverk", så får jag posta övriga inlägg någon annan dag.
 
 
Modellen är min namne och detta är målat utanför stallet. Vem behöver en nagelsalong när man kan sitta ute i solen och njuta? ;)
Det ljusblåa lacket är O.P.I No room for the blues och är målat i två lager. Sedan målade jag små regnbågar med lila, rosa, orange, gul och grön akrylfärg. Till sist ett lager med Seche Vite topplack och sen var det klart. :)

RSS 2.0